Prijavnica

HM 2018
2. 3.-4. 3. 2018,  Ljubljana, Pod ježami 10a

History Makers v Sloveniji

Kaj, kje in kako?

Enotedensko usposabljanje History Makers je namenjeno sedanjim in bodočim voditeljem, ki želijo doseči svoj narod za Jezusa. Namen usposabljanja je naučiti mlade, kako naj uresničijo vizijo za svoja življenja, ki jih ima za njih Bog, in kako začeti pisati zgodovino svoje ulice, mesta in naroda že danes. Vizija History Makers je spremeniti zgodovino narodov s širjenjem moči evangelija Jezusa Kristusa z voditelji voditeljev, izpolnjenimi z močjo Svetega Duha. Usposabljanje se osredotoča na  8 svetopisemskih ključnih vrednot.

Konferenca predstavlja izjemen čas z Bogom in drugimi gorečimi kristjani, poleg učenja lahko udeleženci spoznajo druge navdušene voditelje, skupaj z njimi iščejo Božjo vizijo in poslanstvo za svoje življenje in se učijo eden od drugega. Program vsebuje poleg predavanj tudi veliko delavnic, diskusij, čas za skupinske molitve, slavljenje in oseben čas z Bogom.

Leta 2014 je bila prvič organizirana konferenca History Makers tudi v Sloveniji. Prav tako se povezujemo tudi z državami bivše Jugoslavije, predvsem s Hrvaško. Skupaj z njimi smo organizirali že več usposabljanj in tako dokazujemo, da v Kristusu ni meja in ovir. Hvaležni smo Bogu, ki nam odpira vrata in daje nove priložnosti, da gradimo generacijo prihodnosti. Generacijo, ki bo goreče ljubila Gospoda in oznanjala resnico, trdno v veri in molitvi. Samo tako bomo lahko stali in tudi obstali.

Osebni odnos z Bogom

Bog išče njemu predane može in žene, ki vodijo iz osebnega odnosa z Bogom.

Gorečnost za žetev

Bog išče može in žene, ki goreče oznanjajo Jezusa tistim, ki ga še ne poznajo. Jezus je prišel »iskat in rešit izgubljene«. Bog želi, da bi se vsakega dotaknila moč evangelija, ki spreminja življenje.

Vizionarsko vodenje

Bog išče može in žene, ki so svetopisemsko predani deljenju vizije, določanju ciljev, mobiliziranju Kristusovega telesa in premagovanju ovir, da bi narodom oznanili Jezusa.

Kulturi prilagojena evangelizacija

Bog išče može in žene, ki bi živeli in učili evangelij z rahločutnostjo in v moči, prilagojeno kulturi, da bi vsaka kultura na svetu razumela in sprejela večno resnico evangelija.

Rast števila voditeljev

Bog išče može in žene, ki bi poučevali, usposabljali in bili mentorji drugim voditeljem, ki bodo nato postali voditelji voditeljev, ki bodo učinkovito usposabljali druge.

Družina kot prioriteta

Bog išče može in žene, ki so prepričani, da je družina Božja osnovna celica družbe, in ki jim je družina prioriteta pri razvijanju voditeljev.

Oskrbništvo

Bog išče može in žene, ki so zvesti upravitelji denarja, časa in duhovnih darov v osebnem življenju in delu, in zaradi tega lahko oznanjajo evangelij izgubljenim.

Neoporečnost

Bog išče neoporečne može in žene, ki živijo sveto življenje in so odgovorni Bogu in Kristusovemu telesu. Neoporečnost poveličuje Boga, ščiti voditelje pred padcem in spodbuja rast.

Usposabljanje

 • Kdaj in kje?

  Kdaj in kje?

  Ljubljana, 2. 3. -4. 3. 2018, Pod ježami 10a. Za več info na historymakers.slovenia@gmail.com

 • Za koga?

  Za koga?

  Usposabljanje je namenjeno mladim voditeljem med 18. in 40. letom.

 • Cena

  Cena

  Cena je 30 EUR na osebo. Cena vključuje usposabljanje, hrano in skripto. V primeru, da potrebujete prenočišče, je cena konference 54 EUR.

Pričevanja in priporočila

Kaj menijo o History Makers udeleženci in drugi voditelji?

Darja Gračnar, diplomirana varstvoslovka

History Makers je konferenca, ki ti da mnogo več kot samo nova znanja, saj te opremi s stvarmi, ki ti bodo v življenju resnično koristile. HM je ena odličnejših konferenc, ki sem se jih udeležila, saj sem prejela mnogo več, kot sem si lahko želela. Všeč mi je bil sam koncept, ker nas je bilo manj in smo zato lahko delali mnogo bolj poglobljeno. Res je bilo čudovito, kako so potekale delavnice, saj je bilo dovolj časa za druženje, delo in čas, ko si lahko bil sam z Bogom. Všeč mi je bilo poglobljeno delo na določeni temi, tako da si resnično lahko prejel kar največ za svoje življenje. Prepričana sem, da je to konferenca, ki bi jo vsaka država zagotovo morala imeti!

Aleš Lajlar, pastor Krščanske cerkve Kalvarija

Kot pastor sem se v zadnjih letih udeležil večjega števila različnih seminarjev, programov in konferenc, kjer se učijo svetopisemske resnice in praktični napotki za krščansko življenje. Veliko konference ima po navadi poudarek na eni ali drugi strani. Ali prejmemo veliko dobre teorije iz Svetega pisma ter zelo malo praktičnih nasvetov, kako to uporabiti, ali pa je veliko prakse, ki je slabo podprta s Svetim pismom. V okviru konference History Makers sem bil izredno navdušen, da je bilo dovolj vsega. Izredno dober in celovit pregled Božje besede in glavnih tematik, ki so pomembne za vsakega kristjana, ter zelo močen poudarek, da to ni samo teorija, ampak da je potrebno vse naučeno tudi spraviti v prakso. Tako so bili govorniki na konferenci iz služb v znanem ameriškem podjetju Chick-fil-a, kjer so preko svojih izkušenj delili Božja načela, kako so delovala na praktičen način v poslovnem svetu in življenju zaposlenih. Konferenco bi priporočal vsem tistim, ki resno jemljejo svojo krščansko vero, ter želijo to, kar jih uči Kristus v svoji besedi, udejanjati v svojem vsakodnevnem življenju. Ne glede na to, ali je njihovo primarno delo v kakšnem cerkvenem poslanstvu ali redni službi, je konferenca History Makers namenjena tem, ki želijo spremenit svet okoli sebe in vplivati na ljudi, katere jim je zaupal Bog v njihovi sferi vpliva.

,

>>

Kontakt

Prijavnica:

2. 3.-4. 3. 2018,

Ljubljana, Pod ježami 10a

Meta Perme

Koordinator za HM Slovenija