History Makers Ukraine

Творці історії Україна

Творці Історії є глобальною ініціативою, яка має своєю місією підготовку та мобілізацію лідерів та лідерів лідерів для досягнення своїх народів Євангелією Ісуса Христа!

Творці історії фокусуються на лідерах у віці від 18 до 35. Через унікальну конференцію, що має назву Мандрівка, учасники знайомляться з практикою лідерства, фундаментом для якої є #8ключовихцінностей найбільш ефективних християнських лідерів. Кожна сесія пропонує практичний досвід навчання під керівництвом випусників попередніх років з різних країн, групові дискусії та вправи, і, найголовніше, за допомогою особистих застосувань.
Творці історії – це пристрасні послідовники Христа, які шукають динамічного інструменту, щоб змотивувати нове покоління для лідерства, гідного істинного Царства;

Творці історії – це молоді лідери, що залучені до християнського служіння, які мають досвід в служінні і готові сформувати чітке бачення свого життя;

Творці історії – це також ведений і вмотивований студент, який служить Христові в університетському середовищі або помісній церкві і шукає інструменти, щоб мати найбільший вплив;

Творці історії – це майже 30 000 людей, які були частиною Мандрівки минулого 2016 року, і їх кількість невпинно росте;
Творці історії – це 60 Мандрівок в рік (6 днів) на національному рівні та 74 регіональні конференції (2-3 дні).

Кількість країн, в яких проходять Мандрівки виросла з 5 країн у 2002 році до 98 країн у 2015 році.

Близькість з Богом

Бог потребує присвячених чоловіків і жінок, лідерство яких походить від близьких стосунків з Богом
Біблійна основа:
"Бо не взяли ви духа неволі знов на страх, але взяли ви Духа синівства, що через Нього кличемо: Авва, Отче!" (Римлян 8:15)

Пристрасть до Жнив

Бог потребує чоловіків і жінок, які діляться своєю пристрастю з тими, хто без Христа. Ісус прийшов, щоб “знайти та спасти, що загинуло”. Бог хоче, щоб кожен дізнався про силу Євангелії, яка змінює життя. Біблійна основа:
"І обходив Ісус всі міста та оселі, навчаючи в їхніх синагогах, та Євангелію Царства проповідуючи, і вздоровлюючи всяку недугу та неміч усяку. А як бачив людей, змилосерджувався Він на ними, бо були вони змучені та розпорошені, як ті вівці, що не мають пастуха. Тоді Він казав Своїм учням: Жниво справді велике, та робітників мало; тож благайте Господаря жнива, щоб на жниво Своє Він робітників вислав" (Матвія 9:35-38).

Лідерство, основане на Баченні

Бог потребує чоловіків і жінок, які зобов’язуються у відповідності з Біблією приймати бачення, ставити цілі, мобілізувати Тіло Христове і долати перешкоди для того, щоб здобувати нації для Христа.
Біблійна основа:
"Без пророчих видінь люд розбещений" (Приповістки 29:18).

Євангелізація відповідно до культури

Бог потребує чоловіків і жінок, які живуть і навчають Євангелії відповідно до культури, сприйняття і влади, так, щоб внутрішня правда Євангелії була зрозуміла і сприйнята в кожній культурі світу.
Біблійна основа:
"...для всіх я був усе, щоб спасти бодай деяких" (1 Коринтян 9:19-27) .

Примноження Лідерів

Бог потребує чоловіків і жінок, які навчають, тренують і наставляють інших лідерів, які в свою чергу стають лідерами лідерів, що ефективно навчають інших.
Біблійна основа:
"А що чув ти від мене при багатьох свідках, те передай вірним людям, що будуть спроможні й інших навчити" (2 Тимофія 2:2).

Пріоритет Сім’ї

Бог шукає таких чоловіків та жінок, які переконані, що сім’я – це Божа цеглина у суспільстві, а робить їхню сім’ю пріоритетом у підготовці лідерів.
Біблійна основа:
"Нехай кожен зокрема із вас любить так свою дружину, як самого себе, а дружина нехай боїться свого чоловіка!" (Ефесян 5:22-6:9)

Розпорядження

Бог потребує чоловіків і жінок, які розумно управляють фінансами, часом і духовними дарами в своєму особистому житті та в служінні, результатом чого є поширення Євангелії серед людей.
Біблійна основа:
"Сказав же йому його пан: “Гаразд, рабе добрий і вірний! Ти в малому був вірний, над великим поставлю тебе, увійди до радощів пана свого!” (Матвія 25:14-30)

Порядність

Бог потребує порядних чоловіків і жінок, які живуть святим життям, відповідаючи перед Богом і перед Тілом Христовим. Порядність прославляє Бога, захищає лідерів від спотикання і заохочує зростання.
Біблійна основа:
"Я змагався добрим змагом, свій біг закінчив, віру зберіг" (2 Тимофія 4:1-7).

Творці історії Регіональна конференція

  • 10-12 листопада 2017

    10-12 листопада 2017

    Регіональна конференція Творців історії - це скорочена до 3-х днів прогрма Мандрівки для людей, які бажають познайомитись з 8 ключовими цінностями, проте не можуть собі дозволити, з різних причин, тижневий виїзд.

  • м. Львів, пл. Григоренка, 5 Місія "Молодь до Ісуса"

    м. Львів, пл. Григоренка, 5 Місія "Молодь до Ісуса"

  • Ціна 150 грн.

    Ціна 150 грн.

    Включає: матеріали, обід та перерви на каву

Як Творці історії вплинули на моє життя і служіння

Альона Малашенко, Мандрівниця Творців історії 2015

Після конференції "Творці Історії" прийшло нове натхнення для старого покликання. Для мене найскладніше завжди було збирати команду для служіння в дитячих будинках і селах. Коли на конференція ми розглядали питання духовних дарів, прийшло розуміння відповідальності, що це дано нам Богом з особливою довірою. Хоч в мене є досвід в служінні душоопікунства на телефоні довіри, лідерство та вчительство для мене завжди було найскладнішим. Я завжди знала, що маю покликання до місіонерства, але часто була не достатньо сміливою для багатьох подорожей, які Бог клав на серце. На конференції, коли ми писали лист до себе, я пообіцяла Богові, що я повернусь до служіння дітям-сиротам, але я очікую що сам Бог допоможе мені зібрати команду із зрілими служителями, які горять цим покликанням. Я знаю, що це завеликий подарунок отримати вже готових людей, але це може бути тільки по благодаті. Також в своєму листі я попросила Бога, якщо на це є Його воля, щоб я зустріла партнера, який буде горіти місіонерськими поїздками і буде трохи сміливіший в цьому ніж я. Через кілька місяців я почала служіння в школі-інтернат. Це були чудові кулінарні майстер-класи. В цьому інтернаті якраз побудували кухню і потрібні були волонтери щоб вчити дітей готувати. З мого минулого дуже подібного досвіду я знаю, що це гарне служіння, хоч і не дешеве. Задача була не тільки показати дітям цікаві страви, але і ефективно спілкуватись з ними на важливі теми. Раніше в цьому інтернаті я проводила благодійні акції по розпису стін. Це теж було хороше служіння, але орієнтовано на іншу аудиторію. Головна задача в той час була зібрати як можна більше волонтерів та показати їм Божу любов в дії. Більшість волонтерів були невіруючими. Зараз потрібні були досвідченні, зрілі в Христі люди. З першого дня служіння до мене приєднались 3 дівчини, які краще за мене в роботі з дітьми і в молитві за них. Моя задача була домовлятись з адміністрацією інтернату та мотивувати команду робити додаткові зібрання для молитви та планування. Також я хотіла їх підштовхнути виконувати те, що Бог поклав їм на серце. Особливо ми молились, щоб до команди приєднались чоловіки, тому що багато хлопців в інтернаті, потребують бачити приклад. Це служіння  почалось через 3 місяці після конференції, тривало 6 місяців. Ми використали цей кулінарний курс щоб зав'язати дружні відносини з дітьми, деяких дітей запрошували додому та до церкви. З хлопцями ми спілкувались про лідерство, з дівчатами про їх цінність. Після Зимових канікул ми прирвали нашу діяльність, бо мені довелось одружитись. Я також була не достатньо сміливою для такого служіння, як шлюб, тому готова була грати роль сильної та незалежної жінки. Або якщо є на це Божа воля, то нехай мій чоловік буде місіонером, який має дар лідерства та вчительства і любить готувати. Зима 2017 року була найскладнішою в моєму житті. Служіння та відносини потребували іншого етапу, водночас. 9 Грудня я вирішила, що покину служіння та відносини, а ще перекваліфікуюсь на дизайнера, бо картини – це було старе бачення, більше для служіння ніж для роботи і мої фінанси довгий час знаходились на рівні боргів. Перед цим, я попросила кількох друзів помолитись за цю ситуацію. В цей момент мені хотілось просто зникнути і не бути нікому нічим зобов’язаною. Коли я в той вечір пішла в церкву на молитовне зустріч, а перед цим на зустріч з духовним наставником, я знайшла лист в поштовому ящику, який я написала собі на конференції «Творці Історії». Через кілька годин з’явилась основа під ногами, надія, фінанси, щоб заплатити комунальні послуги. А головне прийшло розуміння Божого замислу, який я сама собі прописала, за побудженням Святого Духа. Коли я була в різних селах і мала довгі поїздки, я думала, що зможу бути щасливою тільки продовжуючи цю роботу, але це також і розбивало мою рівноваго на маленькі шматочки. Інколи я зіштовхувалась з дітьми і молилась щоб їх всиновити, інколи просто не могла встати з ліжка через сумні історії близьких мені дітей. З таким ритмом життя я розуміла, що побудувати відносини та створити сім’ю буде дуже важко. Але Божа воля досконала і від Нього приходять бажання та дії в житті вірних і слабких людей. Мій чоловік американець, який служив в багатьох країнах, здебільшого в Азії, з дітьми з секс-індустрії. В Україну він приїхав, щоб поширювати Євангелію через мистецтво. Перше, що він почав робити - це шукати партнерів, які зацікавленні робити арт-проекти. Коли я організовували розписи стін в різних дитячих будинках та лікарнях, люди збоку бачили мій фінансовий тягар та хотіли для мене чоловіка бізнесмена. Але я знала що це має бути хтось з баченням від Бога, який може чути Його голос і не боятись йти туди, де є темрява.

Андрій Колбовський, Директор центру Freeway - координатор Творців історії у Київській області

Щодо Творців історії, то я будую нову церкву, молодіжку й підліткове в Броварах на основі цінностей, які викладають ТІ.

Команду роботи з підлітками і дітьми з неблагополучних сімей навчаю по матеріалах ТІ ще з 2010 року. Служителі проходять спецкурс 2 місяці по книжкам ТІ, я проводжу частину лекцій, частину, ті хто був на конференції від церкви Нове Життя (м. Київ).
Матеріал ТІ є частиною підготовки молодіжних служителів в Новому Житті. Я його туди ввів.
Плюс, маю плани по розповсюдженні цієї програми як основи для навчання служителів молодіжок та підліткових в церквах Собору(об'єднання церков), почавши з Броварів, де служить Freeway.
Сумним є те, що пастори бояться, що їхні церкви і їх молодь піде шось робити за стіни церкви.

Жора Михайлов, Мандрівник Творців історії 2017

#HMUA2017
Мандрівка "Творці Історії 2017"
Аналіз життя... Що ж трапилося там, в мальовничах горах Карпатах? За чим я їхав і що отримав? Відповідьми на ці запитання я хочу поділитися тут. І перше, ніж описати всі враження від пережитого - я процитую свій щоденник. Це запис першого дня перебування там. Тобто, ми лишень приїхали... "Сьогодні я в Карпатах. Я хочу відновити свої відносини з Богом. І все наче йде до цього, але всередині щось заважає. Неначе якийсь ком каменю впав мені в серце. Лише Господь може злити благодать, що розплавить моє затверділе серце. Та не варто забувати і про свою відповідальність. А саме про мою вірність Богу. Якщо я знову хочу відчути ейфорію від живих відносин з Богом - одних лише слів замало. Думаю, що коли Господь побачить, що я і ділами прагну Його - то Він вийде назустріч. Тому що без Нього моє життя втратило барви. Радість оминає мене стороною і тяжко навіть спілкуватися з іншими людьми.
...
Я знаю, що Він існує! Але чи може Він повернути ті істинні відносини з Ним? Я приїхав сюди з очікуванням відновити втрачені відносини. Чи вийде в мене? І що я маю для цього робити? Побачимо далі...
28.04.2017"
Насправді я отримав набагато більше. Чому? Тому що Господь наш милостивий та милосердний, добрий та щедрий! Йому за це слава! Бог відкрив моє серце і ті цінності, які в нас вкладали творці історії зачіпали все моє життя. Є в чому змінюватися і є куди прагнути. І тут головне одне: що без Ісуса це все втрачає будь який смисл. Саме тому, перша тема була: Близькість з Богом. Бог знову показав мені хто я є без Нього і це змусило мене задуматися.
Одного дня Бог проговорив до мого серця такі слова: "і вступили в клятву та присягу, щоб ходити в Божому Законі, що був даний через Мойсея, Божого раба, і щоб дотримуватися, і щоб виконувати всі заповіді Господа, нашого Бога, і права Його, і постанови Його" Неем. 10:30
Ось де я повинен бути на сьогоднішній день і навіки.
Дякую Творцям історії за їхній вклад в життя людей. За ті інструменти, що були дані нам на заняттях. За навчання ставити Smart цілі, за прекрасну атмосферу, за чудових лідерів. Дякую за ваші серця, наповнені Богом. Да благословить вас Господь Бог наш Ісус Христос!

>>

контакт

:

,

Olya Kornyliuk

Координатор Творців історії Україна